23 December 2016

Kenal saya lagi kah?

Assalamualaikum...

Sejak2 aktif kat facebook dan instagram ni, dah jarang sangat post kat blog. Kenal saya lagi tak? Lama tak join givaway, lama tak buat giveaway. Dah tak macam dulu dah. Apa pun nak tahu tak apa saya buat kat fb dan ig. Saya meniaga sekarang, meniaga baju. Macam-macam jenis. Lebih mudah PAKAIAN. Jubah, dress, blouse, baju kurung, baju kebaya, joggerpants, sweater, sweatshirt, joggerpants plus saiz, jogger pants budak, turban baby ( klik link INI untuk tgk turban baby )

Link kedai2 online saya...

Kedai fb http://m.facebook.com/ezyraclothing/

Kedai ig https://www.instagram.com/ezyraclothing/

Boleh la kalau nak like dan follow. InsyaAllah akan selau update.

Macam mana boleh terjebak ni. Actually lama dah teringin nak meniaga ni. Cuma tersekat sikit dengan sesuatu. Tp bila yg tu rasa mcm tak boleh, tak kena dengan jiwa, terus la mintak nasihat sifu, sifu cakap just go on dengan apa yg kita minat, bulan April tahun ni terus create ig ezyraclothing dan tukar page fb dari nazirahnyerr kepada ezyra clothing. Alhamdulillah dah lebih 1k like dan follower utk keduanya. Syukur sangat. Doakan saya terus maju.

Jangan like fb page saya dan follow ig saya. InsyaAllah saya akan update juga dalam blog ni. Sebab blog ni kesayangan saya yg pertama. Mana boleh biar berhabuk camtu jer  hihi.

Dulu kat sini selalu update pasal anak dan kehidupan peribadi. InsyaAllah akan kekal begitu cuma sikit2 selit bab niaga. Nak bagi orang tahu. Hihi. Perkembangan terkini anak sulung Ainul Mardhiah dah 2 tahun 6 bulan
Anak kedua Amir Amzar dah setahun sebulan. Kjap ja masa berlalu. Ok ada aasa saya menulis lagi. Tq sudi baca.

7 Hari Mencintaiku

Lama tak jenguk blog. Habuk sekilo. Haha

Drama 7 hari mencintaiku dah melabuhkan tirai semalam. Happy ending, puas hati, semua ada ending dari watak sampingan sampailah watak utama. Camtu la kita nak. Ada setengah drama tu ending watak utama ja. Watak sampingan tah apa cerita, tergantung tak bertali. Tak puas hati betul. 

Pengajaran yg kita dapat dari drama ni banyak sangat. Tapi saya nak huraikan daei satu sudut ja. Ok. Semua orang tahu Mia dapat ibu mertua yg mulut super duoer longkang. Haha. Tapi adik ipar dia si Nad tu baik ngan dia. Helmi tu takyah cerita la. Geng sekutu mak dia. Tp lelaki ni ok sikit la. 

Ketahuilah tak semua kita ni bernasib baik. Macam Mia ADIK IPAR BAIK tapi MAK MERTUA PULAK MULUT LASER. Ada setengah tu dapat MAK MERTUA BAIK tapi ADIK/KAKAK IPAR PULAK MULUT LONGKANG, macam2 lagi la. Ada yg semua laser. Nasib badan la kan. Ingat satu benda ja. Kita pun akan jadi kak ipar kepada isteri atau suami adik2 kita. Kita akan jadi adik ipar kepada suami atau isteri abg dan kakak kita, kita juga akan jadi mertua kepada suami atau isteri anak2 kita. Kita juga akan berkahwin dan mempunyai mertua serta ipar duai. Hidup ni ada kifarahnya, apa kita buat kat orang ada balasan baik buruknya. 

Cth hari ni kita layan kakak ipar kita lebih kurang sering sakitkan hati dia. Kata dia macam2, one day bila kita kawin ada adik ipar, then adik ipar tu buat macam mana kita buat kat kak ipar kita dulu. Time tu kita akan tahu balasan Allah telah tiba. What u give u will get back. Jagalah silaturahim baik2. Hormati yg lebih tua..

Sekian hakak bebel. Tq sudi baca.

4 December 2016

Cegah keputihan dan detoks

Untuk milk booster. Selain ESP, setiap hari juga wajib ambik 5 biji alfalfa..

Alfalfa juga boleh buang toksin dalam badan, alhamdulillah, keputihan dah makin kurang..

Selain tu alfalfa juga untuk;

Penghadaman
Kesuburan
Nyahtoksin
Keintiman

Badan kalau banyak toksin mmg cepat dapat penyakit, mkn vitamin pun payah nak serap, sbb tu la mkn produk kecantikan tapi x dpt kesan yg memuaskan (^_^)

1 botol 330 biji. Berbaloi baloi!!




Sid NAZIRAH
215126
0194090064

25 September 2016

TURBAN BY IZZARA

Assalamualaikum follower saya dan semua yang membaca blog saya. Moga semua sihat dan gembira selalu...

Lama menyepi sebab fokus jualan di instagram. Haa, sapa tak follow lagi instagram saya

ezyraclothing

follow tau!!

Ok, dari pakaian, instagram saya sekarang dah ada new item iaitu Turban By Izzara. Dah lebih 1000pcs dah terjual tau, saya start ni dah masuk batch 4!! wow!! Alhamdulillah...
Serius, memang cute gila!!  Yang ada baby girl tak kisah anak ke anak sedara ke adik ke, wajib la usha gambar2 kat bawah ni... pastu wasap saya lelaju tau, no fon ada saya sedia kat bawah...
 









 

Material Cotton..
serap peluh.

tak panas
boleh strech


wajib comel la klu si manja pakai!! Hihi
Terdapat 2 design iaitu.
.
RIBBON BOW kod RB

RIBBON IKAT kod RI 
(rujuk gambar)

Ada 2 saiz
πŸ’žSaiz kecil - 2 month hingga 24 month ( lilitan 17-18 inci )
πŸ’žSaiz besar - 2 year hingga 4 year ( lilitan 20 - 21 inci )

#TurbanByIzzara
.
1 helai RM25.00
( ADD postage RM7 SM / RM10 SS)

Tapi..... Kalau beli 2 helai dan ke atas dapat harga special tau!!,


2 helai RM50 FREE POSTAGE
3 helai RM70 FREE POSTAGE
4 helai RM90 FREE POSTAGE
5 helai RM110 FREE POSTAGE
6 helai RM130 FREE POSTAGE
7 helai RM150 FREE POSTAGE

Apa2 boleh direct whatsapp saya 0194090064 (Nazirah)


TERIMA KASIH SEMUA....

#TurbanByIzzara #TeamIzzara #turbanbaby #turban #turbankanakkanak #turbanbabymurah #turbanbabyberkualiti #turbanbabycantik #turbanbabybercorak #sayajualturbanbaby #eksesoribaby #bazarbaby #instashop #shoppingonline #turbanbabyonline #ezyraclothing

15 September 2016

JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI




Zaman sekarang kalau diberi pilihan anak teruna dan suami org, yg suami org juga nk dikejar, tak faham betul aku. Sedih pun ada. Hati batu ka apa tak memahami hati perempuan lain.

ALASAN

Nak suami orang dengan alasan NAK MENUMPANG KASIH. NAK ADA JAMINAN HIDUP, pleaseee... Awak fikir isteri dia menikah dengan dia dulu CUCI KAKI ke? Anak2 diorang celik jer mata DAH TERUS KAYA KE. Tak ok! Tak!!

Pernah tak anda fikir, sewaktu diorang kawin dulu apa pekerjaan suami, macam mana kehidupan mereka, macam mana pengorbanan si isteri. Berapa banyak air mata yg tumpah akibat rindu terasa hati kecik hati dek suami yg sibuk memcari rezeki, pernah fikir? Of coz tak. Sebab apa yg anda nampak sekarang hanya lah kemewahan hidup yg anda ingin kongsi, kebahagian hidup yg bakal anda hancurkan.

TAKDIR

Konon nak bercakap pasal takdir. Allah pun cakap takkan ubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu yg ubah nasib dia sendiri. So, cth senang saya bagi dalam cerita SAYANGKU KAPTEN MUKHRIZ, ada ja Hisham si anak teruna nak kan si awina tu, tapi si awina tetap juga la nak kan si kapten yg dah berkahwin, siap sanggup jadi bini no2. See...

Kebahagiaan tu kita yg pilih. Jadi janganlah pilih kebahagian yg menghancurkan hati org lain. Jangan terlalu pentingkan diri sendiri sebab hidup ni ibarat roda. Tak tau nak nasihat camna. Yang pasti tindakan tu memang akan menghancurkan hati org lain.

Mintak simpang!

27 July 2016

Baju Sweet Muslimah Sale 50%



Serius lawa kan..

Adik whatsapp kelmarin gitau baju dah sampai. Bestnya!! Berbunga nk balik tengok. Haha

Sweet muslimah tengah buat sale sekarang. Baju ni asal RM69.00

SALE TINGGAL RM34.50
tambah post rm6 total rm40.50
Mana nak dapat murah camni.
Koleksi dari sweet muslimah semua org tahu. Kain sangat kualiti. Sedap pakai. Patut syariah. Wajib la ada 1 koleksi. Pastu confirm repeat order lg. Hihi. Klik link kat bawah ni. Pastu pi kat KOLEKSI QIRANI.

ada koleksi yg free post tau!!

http://www.sweetmuslimah.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=409

19 June 2016

Jom follow instagram saya


Assalamualaikum....

Lama sesangat tak jenguk blog, Allahuakbar, rindunya. Terlalu banyak nak di ceritakan, tapi memang tak sempat la nak on laptop, nak on kat fon pun asa tak sempat sebab sibuk dok upload stok2 baju yg supplier hantar.

haa, ni nak cerita, sekarang sangat aktif menjual, jual apa plak NAZIRAH?? Jual BAJU, yes SAYA JUAL BAJU, baju raya, DRESS, BLOUSE, JUBAH, KURTA. Like la FB PAGE saya ada kat SIDEBAR.

Bagi yg ada instgram boleh follow INSTAGRAM saya..

https://www.instagram.com/ezyraclothing/

Atau klik gambar kat bawah ni...





https://www.instagram.com/ezyraclothing/

21 May 2016

Permulaan yg baru

Assamualaikum..

Kepada follower, reader, stalker. Lama tak celoteh sini kan...
Rindu plak. Busy yg amat la dengan dua org anak. Selalu update kat instagram ja. Boleh follow nazirahnorazam k. Hihi.

Celoteh celoteh ni bukan sesaja tau. Nak gtau la. Skang ni dah ada page baru ganti page nazirahnyerr blog. ezyra clothing. Nak fokus jual baju pulak. InsyaAllah. Doakan yer..

So entry kali ni nk introduce la 2 design baru dari siticastle..

AIRIS JUBAH

Yang ni AIRIS JUBAH..

Ada satu lagi..



Yang ni RAISYA JUBAH SRDONDON IBU ANAK..

Lawa kan...

Nantil kita update gambar untuk next entry pulak... ni intro ja...hihi

Pa2 pun klu nak tanya pa2 boleh ja terus wasap 019 4090064 x payah malu x payah segan k.

Last klu sudi like la page ezyra closing n follow ig nazirahnorazam

Sebab nnt kat sana lagi banyak update...

Tq. Sayang semua..

21 April 2016

Vitamin C shaklee




JOM BELAJAR😊
SAMA TAPI TAK SERUPA

Mmg banyak vitamin C kat pasaran n farmasi, jom study pasal VITA C Shaklee..

VITAMIN C 500MG SHAKLEE adalah sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’.

Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat.

Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing.

Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

Saintis mencipta teknologi vitamin c ini agar dilepaskan 100mg setiap sejam selama 5 jam untuk keperluan vitamin C yg cukup kepada badan.

Tu la specialnya vitamin C SR Shaklee berbanding vitamin c yg lain!

SEKARANG TENGAH PROMOSI VITAMIN C TAU..

KLU ADA NK ORDER BOLEH TERUS WASAP NAZIRAH 0194090064.

4 April 2016

Terima kasih sudi jenguk

Terima kasih pada yg masih sudi jenguk blog, tinggalkan komen. Rasa terharu sgt biarpun lama x update.

Terima kasih juga utk yg ucap tahniah sbb boleh anak sepasang. Ainul Mardhiah skang dah setahun 10 bulan. Amir Amzar plak dah masuk 5 bulan.

Ada tanya hospital Sultanah bahiyah suami boleh masuk ka. Jawapan dia yes. Masa kat Ainul dulu 8cm baru depa panggil suami. Masa kat Amir abg boleh masuk awal. Lega sgt.

Harap lebih ajin nak update blog lepas ni. Rindu blog.

12 February 2016

Introduce my 2ndbaby

Assalamualaikum.... 

Tudia entry mau sebulan sekali. Melampau yer. Ok. Start nk aktif balik dah. Tapi slow2. Terrrrlalu banyak cerita yg nak dikongsikan di sini. Yerla. Kekadang kat Ig (puan_padi) xkan nk letak caption sampai 5 perenggan kan. Haha

Entry kali ni nk introduce anak kedua aku, skang dah berusia 101 hari dah pun. Nak letak juga pic dia. Nnt dia besar dia baca blog bonda dia xdak plak gambaq dia kecik2 kan. Kesian...huhu

Ok. Anakanda kedua Amir Amzar


Gambar ni masa kat wad lagi. X cukup 2 hari lagi ni. Bersalin 6.24pm 4 Nov. Pic ni ambik pagi 5 Nov. Kira x sampai 24jam lg la ni..


Ni pulak pic kat rumah aku. Kali ni aku pantang rumah mak aku. Masa kat Ainul dulu pantang umah Mil. Come ja masa ni. Tak sado lagi..hihi


Ni pulak pic masa dia seminggu lebih. Klu tak berbedung macam ni la gaya dia tidoq..hihi

Ok. Nnt kita story lg yer. Sekarang Amir Amzar dah sado.....cayalah anak bonda!!

*terima kasih Ya Allah atas rezeki yg Kau kurniakan pada kami suami isteri...

10 January 2016

2 bulan berlalu tanpa entry..

Dasyat kali ni. Hampir 2 bulan blog sepi tanpa entry. Sob sob. Banyak ja nak story. Tp skang lg aktif kat Ig. Senang. Snap pic. Letak caption post trus link ke fb. Pakai fon. InsyaAllah. Nnt aku rajin2kan diri update blog.

7 Jan Pejam celik dah 4 tahun dah usia blog aku. Kejap ja kan. Macam2 story ada. Kisah suka duka. Follower pun dah dekat 1k. Syukur alhamdulillah. Tq pada yg sudi follow n yg x jemu2 tinggal komen.

5 Jan, genap 11 tahun berkenalan dgn ex boyfriend. Now dah jadi husben. Hihi. 11 tahun. Lama tu. Dari dia pakai moto EX5 sampai la dah berkereta, then dapat anak rezeki murah tukar kereta baru. Dari zaman study, menganggur, kja kilang sampai la skang dah berjaya capai cita nk jadi offshore man. Syukur. Ada jodoh. Moga kekal sampai syurga. Cinta keramat ni tau. Haha

 4 Jan, genap la anak teruna 2nd baby aku 2 bulan usianya. Sihat alhamdulillah. Gemuk dari kakak dia masa usia sama dia dulu. Cerdik dah pandai senyum. Mencabar rupanya ada setahun sorang. Camna la mak aku handle aku n adik aku setahun 2 orang. Bulan Feb aku bulan Disember adik aku. Tahun sama. Perghh.. Tahniah mak!! Hihi

Now, hepi life. With hubby anak2. Love my family.

Blh follow ig aku klu sudi

Puan_padi

Mmg sengaja private. Lawaknya follower aku jap naik jap turun rajin plak la hamba2 Allah ni follow pastu unfollow, whatever la asal diorg bahagia. Apa motif pun tak tau. Hmm

K nnt update lg k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™